Tao-opleiding ‘Helen van de interne organen’

De buik is het centrum van het lichaam. Een oude taoïstische levensles is het gezegde uit de Dao De Jing stelt dan ook: “Daarom handelt de wijze vanuit de buik”. Voor velen van ons verdient de buikstreek juist extra aandacht: iedereen heeft weleens klachten in de maag-, lever- en darmstreek. In de opleiding ‘helen van de interne organen’ werk je aan een duurzame gezonde situatie in je buikstreek.

We doen het allemaal; spanning opslaan op plekken in ons lichaam. Emoties ‘stollen’ zo in spier- en orgaanweefsel, wat kan leiden tot chronische klachten of ziekte. Bij overbelaste organen komt er spanning in andere lichaamsdelen. Door orgaanmassage hervinden spieren en gewrichten hun oorspronkelijke souplesse. Stress en spanning in het hele lichaam lost geleidelijk op. Ook emotionele lading smelt weg. De opleiding ‘Helen van de interne organen’ heeft als doel om de organen in de buikstreek deze exclusieve aandacht te geven, zodat je leert om werkelijk in je kracht te staan.

Over de opleiding ‘Helen van de interne organen’

Je legt een gegronde basis voor fysieke gezondheid, emotionele balans en spirituele groei. Met name door massage, maar ook met rustige stretches, taoïstische meditaties, sjamanistische reizen en gedegen kennis over de organen. Spanning en pijn in het lichaam kun je herleiden naar het desbetreffende overbelaste orgaan. Je beheerst effectieve behandelmethodes voor heling van interne organen en overbelaste lichaamsdelen.

Mocht je belangstelling hebben om na dit jaar orgaanmassages professioneel aan te bieden, dan willen we je graag begeleiden. Op zaterdag met een aanvullend programma, tussendoor door deelname aan een oefengroep. Je hebt regelmatig contact met de docenten Ahamkara en Dirkje om je persoonlijke ontwikkeling te waarborgen. Bij voldoende bekwaamheid krijg je op het einde van dit jaar een certificaat en wordt je opgenomen in de lijn van helers.

Docenten

De opleiding Helen van de interne organen wordt gegeven door Dirkje Veltman.

Kosten, data en aanmelden

Het totaal bedrag van de 7 weekenden is inclusief lichte lunch, btw en reader €1.547,-  Voor de professionele POST HBO-Opleiding ( dus naast de lunch en reader inclusief intensieve oefening en persoonlijke begeleiding en het afleggen van een proeve van bekwaamheid, waar een diploma op kan volgen) is je investering € 2.297,-

De 7 weekenden vormen samen het jaarprogramma. In elk weekend staat een set organen centraal.

Kijk voor meer info op: