Spiritueel leider Sri M in Nederland voor de Walk of Hope

In 2015 ondernam de Indiase spiritueel leider Sri M de Walk of Hope. Een tocht van 7500 kilometer door heel India om op te roepen tot vrede. Vanaf 28 maart is Sri M in Nederland, een bezoek dat geheel in het teken staat van de Walk of Hope.

Oneness of humanity.

Nederland is naast Duitsland en Zwitserland een van de drie Europese landen waar de wandeltochten plaatsvinden. Vanaf dinsdag 28 maart is Sri M in Amsterdam en Den Haag voor lezingen, debat en activiteiten die in het teken staan van de Walk of Hope. Op donderdag 30 maart vindt een (korte) editie van de Walk of Hope plaats in Den Haag.

Deze tocht is met name bedoeld voor studenten en leerlingen van diverse middelbare scholen. Meer dan 1000 scholieren zullen dan van de Internationale School Den Haag naar het Vredespaleis wandelen met de boodschap ‘Oneness of humanity’, eenheid van de mensheid.

Met de tocht willen de deelnemers een boodschap van geweldloosheid, tolerantie, vrede, dialoog, wederzijds begrip en solidariteit verspreiden. Het doel is om mensen samen te brengen, met name de jonge generatie en benadrukken dat wat ons verenigt als mensheid belangrijker is dan wat ons scheidt.

De Walk of Hope

De Walk of Hope is geïnspireerd door de Walk of Hope in India, die anderhalf jaar heeft geduurd. Onder leiding van Sri M werd in 2015 en 2016 een pelgrimage te voet afgelegd: van de stad Kanyakumari in het uiterste zuiden naar het topje van Kashmir in het noorden. In 500 dagen met gemiddeld 15 tot 20 kilometer per dag doorkruiste M en een grote groep volgelingen maar liefst elf Indiase staten en zo’n 7500 kilometer.

Met de Walk hoopt Sri M de ongelijkheid die ontstaat uit onbegrip en misverstanden vanuit culturele en religieuze diversiteit op te heffen. Door deze spirituele benadering wil M laten zien dat mensen verenigd kunnen worden en harmonieus kunnen samen leven ongeacht welke verschillen dan ook: religie, ras, woonplaats, cultuur en ideologie. Met de Walk wil M een positieve dialoog ondersteunen en harmonie in de samenleving bevorderen.

De Verenigde Naties steunde de Walk of Hope in India als een uniek vredesinitiatief. In december 2016 werd bij een VN-conferentie in Bangkok aanbevolen dat ‘initiatieven zoals dat van de Walk of Hope wijdverspreid en herhaald zouden dienen te worden’.

Is Sri M de nieuwe Gandhi?

walk of hope

Sri M (foto: Walk of Hope India)

Sri M is sociaal hervormer, vredesactivist, pedagoog en spiritueel leraar en doet in die zin denken aan vredesicoon Mahatma Gandhi. M werd in 1949 geboren als Mumtaz Ali in de zuidelijke deelstaat Kerala in India. Op zijn negende jaar startte Ali’s spirituele pad, toen hij Maheshwarnath Babaji ontmoette. Dezelfde Babaji als Yogananda beschrijft in zijn legendarische Autobiography of a Yogi.

Op zijn negentiende begon Ali een reis naar de Himalaya, op zoek naar zijn ware leraar. Hij kwam terug als leraar en leider voor een betere wereld. Bekijk hieronder een interview met M over zijn levensverhaal en laat je inspireren om mee te doen!

  • Kijk hier voor meer info over de Walk of Hope.