Vliegveld opent yogalounge voor gestresste reizigers

Reizen kan nogal wat stress opleveren. Luchthavens spelen hier vaak op in door een ruimte in te richten voor gebed en meditatie. San Franscisco Airport gaat nog een stap verder en biedt een yogaruimte voor reizigers met behoefte om te strekken en een beetje savasana voor de vlucht.

De ruimte in Terminal 2 is ontworpen nadat een passagier het idee opwierp tijdens een openbare vergadering. Met rustgevende blauwe muren en een stiltegebod is de yogaruimte uitstekend geschikt voor yogasessies. De architecten kozen voor warm en gedempt licht, dat contrasteert met de heldere, felle omgeving van het vliegveld. Ze ontworpen verder een zwevende muur die staat voor “een zwevende en verlichte geest”. In de aanwezige vijver komen grote vilten rotsblokken te liggen, als knipoog naar de Zentuinen in Japan.

“Volgens ons is dit de eerste yogalounge van alle luchthavens ter wereld”, zo verklaarde Michael C. McCarron, hoofd publiekszaken van het vliegveld. Directeur van de luchthaven John L. Martin noemde de kamer die afgelopen week geopend werd ‘een volgende sprong voorwaarts in het bieden van een kans en ruimte aan onze reizigers om te ontspannen en acclimatiseren op hun eigen manier.”

 

Meer yogaruimtes

De yogalounge wordt al volop gebruikt. Yogamatten zijn aanwezig, maar sommige mensen nemen zelfs hun eigen matjes mee. Ook aan yogastoelen is gedacht, zodat ouderen of mensen met blessures ook hun asana’s kunnen beoefenen.

Na de luchthaven van San Fransisco zullen waarschijnlijk gauw meer vliegvelden en transportbedrijven volgen. Yoga is een ideale manier om je lichaam voor te bereiden en te ontspannen voor een vlucht van twaalf uur, met amper lichaamsbeweging. Schiphol, grijp je kans!

Bron: DailyMail