Reiki ervaringsochtend

Iedereen heeft een plek in deze wereld. Om deze plek goed in te kunnen nemen is het van belang in balans te zijn. Reiki is werken met universele energie. Je brengt jezelf en anderen terug in balans en leert krachtig in je basis te staan. Ervaringsavonden zijn voor iedereen die een Reiki inwijding heeft gehad. Dit is tevens de bijeenkomst waarop mensen met ervaring met Reiki terug kunnen komen om te oefenen.

We starten met een meditatie, delen ervaringen, inspireren elkaar hierdoor en oefenen met het geven van behandelingen.

  • Wat: Reiki ervaringsochtend /-avond
  • Wanneer: 16 februari*
  • Tijd: 10.00 – 13.00 uur / 19.30 – 22.00 uur
  • Waar: Kapelle, Zeeland / Woerden
  • Kosten: 20 euro
  • Aanmelden: onder aan deze pagina
  • Deelnemers: minimaal 4* / 6 personen, maximaal 8 personen
  • Overige: de Reiki ervaringsochtend is tevens het terugkom moment voor mensen met Reiki 1, Reiki 2 of Reiki Master: een unieke gelegenheid waarop mensen met interesse en mensen met ervaring elkaar kunnen ontmoeten. Op aanvraag kunnen er ook inwijdingen gedaan worden.

Wat houdt de Reiki ervaringsochtend/-avond in?

Deze ochtend/ – avond staat in het teken van introductie in Reiki 1, 2, Reiki Master theorie én praktijk. Het is voor mensen met ervaring met reiki een bijzondere gelegenheid om te oefenen met de reiki-energie. Ook komen onderwerpen aan bod die actueel zijn in de groep en in de wereld. En er kan in gegaan worden op vragen.

We starten met een meditatie, delen ervaringen, inspireren elkaar hierdoor en oefenen met het geven van behandelingen.

Reiki Master
Reiki introductie

Daarna kan je actief meedoen aan oefeningen. Mensen die bij Bezielen de Reikicursussen gedaan hebben of nog volgen, kunnen op deze manier hun ervaringen delen. Verder ontvangen de mensen die hun Reiki-opleiding hebben afgerond hun certificaat.

Wat gaan we doen in deze bijeenkomst?

Soms behandelen we gericht met een thema en een andere keer laten we de energie bepalen wat we gaan behandelen. Heb je zelf een thema, of wil je als groep op afstand sturen ook dat is mogelijk!

Kosten Reiki oefeningen introductie

De kosten van de Reiki oefeningen introductie bedragen € 20,- p.p. Aanmelding via het formulier is verplicht, in verband met het aantal plaatsen.


Wij adviseren het lesboek ”Het oorspronkelijke “Reiki Handboek” van Dr. Mikao Usui.

Koop bij bol.com

 

 

Wat is Reiki?

Energie lichaam Reiki behandeling
Energie lichaam Reiki behandeling

Reiki is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van de levensenergie die we allemaal in ons lichaam hebben. Andere woorden voor deze levensenergie zijn Prana en Chi of Ki. Deze energie stroomt door kanalen, de zogenaamde meridianen. Als de meridianen geopend zijn, kan de energie uit de handen stromen. Reiki werkt op basis van dit principe.

Bij een Reiki-behandeling geeft iemand, de ‘gever’, de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beide zijn net zo eenvoudig).

Door een Reiki-behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen.

De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki-behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Hierdoor is Reiki bijvoorbeeld toepasbaar bij zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

Omdat Reiki makkelijk te leren en toe te passen is, kan vrijwel iedereen reikikanaal worden. De effectiviteit hangt natuurlijk ook af van hoe regelmatig je dit toepast. Ook speelt jouw positieve instelling en intentie een grote rol. Hoe positiever je instelling is, des te groter de werking.

De inwijdingen hebben een positieve en transformerende werking. De trillingen van je lichaam, geest en ziel worden in een hogere frequentie gebracht. Dit heeft tot gevolg dat de Reiki vrij kan stromen, blokkades worden opgelost en allerlei positieve eigenschappen worden bevorderd zoals:

– groter zelfvertrouwen / zelfrespect
– meer energie en innerlijke kracht
– ontspanning en evenwicht
– reiniging van het hele energiesysteem
– intuïtie, inspiratie
– spirituele groei
– activering van het zelfhelend vermogen van je lichaam
– tolerantie, vrolijkheid, humor, liefde en begrip
– positieve uitstraling
– creativiteit
– zelfbeheersing
– etc.

Er zijn 3 graden in Reiki.
Tijdens de eerste graad worden de energiekanalen geopend. Je leert Reiki toe te passen op jezelf en je directe omgeving.
Bij de inwijding op de 2e graad wordt de Reiki in een hogere frequentie gebracht. De energie versterkt zich.
Bij de 3e inwijding krijg je het meestersymbool mee. Ook dit geeft weer een versterking en na deze inwijding kan je zelf ook anderen inwijden.

Reiki bij Bezielen

Na de Reiki oefeningen ervaringsochtend / – avond kun je besluiten tot het volgen van een Reiki-cursus bij Bezielen:

Een Reiki-cursus bij Bezielen bestaat allereerst (Reiki I) uit een inwijding, wat betekent dat de juiste energiekanalen worden geopend. Verder leer je de grondbeginselen, en de verschillende handposities. Hierna kun je energie overdragen.

In de vervolgcursussen (II, III) worden de reikwijdte en het effect van de Reiki vergroot en word je ingewijd als Reiki-master. Het Reiki-masterweekend is de ‘grande finale’ waar alle kennis en praktijk samenkomen en je je meestergraad behaalt. Daarna kun je je eigen Reiki-praktijk openen. Daarna kun je contact houden met je medecursisten tijdens de Reiki-ervaringsochtenden / -avonden, waar geïnteresseerden mensen met ervaring kunnen ontmoeten. Ervaringen met Reiki worden met elkaar uitgewisseld en er wordt op elkaar geoefend.

Reiki inschrijfformulier (1)

Inschrijven voor de Reiki cursus. Vul a.u.b. voor iedere persoon die deelneemt een volledig formulier in. Dit is nodig om alle gegevens per persoon compleet te hebben. De aanmelding zal naar het opgegeven e-mail adres verzonden worden.
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Email(Vereist)
DD dash MM dash JJJJ
Na aanmelding ontvang je de betalingslink via mail. Gelieve dit bedrag over te maken. Pas na ontvangst van het bedrag is de reservering geldig. Bij een workshop gelden de volgende voorwaarden: Afzeggen of verzetten kan kosteloos tot 28 dagen voordat de workshop plaats vindt. Binnen 21 dagen voor de workshop, krijg je 50% retour. Daarna betaal je het volledige bedrag.
Prijs: € 0,00
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.