reiki 2

Iedereen heeft een plek in deze wereld. Om deze plek goed in te kunnen nemen is het van belang in balans te zijn. Reiki is werken met universele energie. Je brengt jezelf en anderen terug in balans en leert krachtig in je basis te staan. Het helpt je de Universele Levensenergie te voelen en te kanaliseren. Bezielen biedt cursussen Reiki waarin je dit vermogen ontwikkelt.

De Reiki 2 cursus leert je om de Reiki-energie op intensievere manier toe te passen. Ook leer je de energie op afstand in te zetten, waarbij plaats en tijd geen rol meer spelen.

 • Wat: cursus Reiki 2
 • Wanneer: 1 dag van 10.00 – 16.00 uur
 • Data:
  Wietske*: 11 okt, 24 nov, 15 dec 2023
  Mariska: 3 oktober
 • Waar: Woerden (Provincie Utrecht) / *Kapelle, Zeeland
 • Deelnemers: minimaal 2 personen tot maximaal 4 personen
 • Begeleiding: Mariska van Beek / Wietske Hopstaken*
 • Kosten: €295,- / *€300,- / Privé (1op1) €550,-
 • Aanmelden: onder aan deze pagina
 • Overig: Tussen inwijding Reiki 1 en Reiki 2 moet minstens 3 maanden zitten. Mocht je toch eerder willen, is dat te bekijken in een persoonlijke ontmoeting of gesprek. De Reiki 2 cursus is de tweede stap op weg naar de Reiki Master training.

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van de energie die we allemaal in ons lichaam hebben. Andere woorden voor deze levensenergie zijn Prana en Chi of Ki. Deze energie stroomt door kanalen, de zogenaamde meridianen. Als de meridianen geopend zijn, kan de energie uit de handen stromen. Reiki werkt op basis van dit principe.

Bij een Reiki-behandeling geeft iemand, de ‘gever’, de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Je kunt daarmee jezelf behandelen of anderen.

Door een Reiki-behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen.

De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki-behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Hierdoor is Reiki bijvoorbeeld toepasbaar bij zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

Wat houdt de Reiki 2 cursus in?

Je kan bij Bezielen de tweede graad Reiki behalen door deel te nemen aan een eendaagse Reiki cursus. Door de inwijding tot de tweede graad wordt de mogelijkheid versterkt om de universele energie toe te passen.

De afstemming op het eerste Reiki-symbool zorgt ervoor dat je Reiki-energie wordt versterkt en een focus krijgt.
Met het activeren van het tweede Reiki-symbool leer je werken op mentaal en emotioneel vlak.
De inwijding in het derde Reiki-symbool helpt om energie op personen en situaties over te brengen, onafhankelijk van afstand of tijd.
Door de tweedegraads-afstemming te ontvangen en door de behandelingen samen met de andere cursisten te oefenen, komen de Reiki-symbolen energetisch tot leven.

Inhoud

Energie lichaam Reiki behandeling

Energie lichaam Reiki behandeling

 • Je leert de drie Reiki 2 symbolen tekenen en uitspreken
 • Je leert het wanneer en waarom de symbolen worden gebruikt
 • Je leert de verschillende methodes van de afstandsbehandeling
 • Je leert de ethiek bij de afstandsbehandeling
 • Je oefent met de afstandsbehandeling
 • Je leert over de chakra’s
 • Je ontvangt een complete behandeling om het nieuwe proces in je lichaam te ondersteunen
 • Na afloop ontvang je het certificaat voor het behalen van de Reiki 2 cursus

Resultaat

 • Je kan energie doorgeven via je handen
 • Je kunt de Reiki symbolen inzetten waar passend
 • Je kunt iemand op afstand behandelen waarbij zowel tijd als ruimte wordt overbrugd
 • Je lichaam begint weer aan een schoonmaakperiode van ongeveer 21 dagen

Belangrijk in onze lessen is: het verdiepen van ons zelfinzicht en meditatie; Reiki in je leven verdiepen en werken met drie inwijdingen; meedoen met lessen en oefenen; kijken naar jezelf en zien in welk patroon je eigenlijk zit en tot slot het zelf behandelen en invoelen van anderen. Ook is er de Reiki-terugkomochtend en -avond, waar geïnteresseerde mensen met ervaring kunnen ontmoeten. Ervaringen met reiki worden met elkaar uitgewisseld, en er wordt op elkaar geoefend. Persoonlijke groei staat voorop in onze cursus.

Reiki Masters:

Mariska van Beek heeft als missie mensen te helpen de kracht in zichzelf te vinden, zodat het zelfhelend vermogen van het lichaam en de geest zijn werk kan doen.

Mariska is zowel een ervaren Therapeut/Coach als een ervaren Reiki Master (sinds 2010). Tevens is zij aangesloten bij de beroepsvereniging  Vereniging Integrale Vitaliteitkunde. Zij kwam door haar moeder in contact met Reiki en heeft inmiddels vele mensen mogen inwijden. ‘Steeds als ik zie dat iemand Reiki ontdekt als tool voor zelfontwikkeling, zie ik een mens die meer ruimte krijgt om te groeien’. Zij kiest bewust voor de ‘slow’ Reiki methode in al haar cursussen omdat haar ervaring is dat de meeste mensen daar het meeste baat van hebben. Ook hecht zij aan kleine groepen zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Op die manier kunnen de Reiki inwijdingen rustig landen en de spirituele groei zich rustig doch stevig ontwikkelen. Zelf is ze ook heel erg blij dat Reiki in haar leven is gekomen en brengt vanuit liefde en passie heel graag andere mensen in aanraking hiermee.

 

Wietske Hopstaken is gepassioneerd Reiki Master & Teacher en geeft cursussen in diverse Reiki systemen. Dit jaar (2021) heeft ze afscheid genomen van haar full-time baan waarna ze zich volledig heeft gestort op andere haar eigen praktijk in Zeeland. Ze vindt het heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt en hecht veel waarde aan persoonlijke benadering.

Reiki heeft haar leven positief veranderd, ‘Reiki heb je altijd bij je en het is altijd beschikbaar’ en kan ook een verschil maken in jouw leven! Wietske kijkt er enorm naar uit om jou en nog vele andere in liefde te begeleiden in de eigen Reiki-reis.