Kom naar de open dag voor Lichtwerk

Op 20 september start bij Bezielen een tweejarige opleiding tot Lichtwerker. Wie interesse heeft is welkom op de gratis informatiedag op 31 augustus. Docent Pauline Plokhooij: ‘Ik weet wat ik wil en wat ik kom doen op aarde: ik kom mijn licht uitdragen.’

Pauline Plokhooij - lichtwerker

Pauline Plokhooij – lichtwerker

Wat is lichtwerk?
‘Lichtwerk is een meditatievorm waarbij je bewust wordt van je eigen innerlijke licht en je eigen energie. Doordat je leert hoe je alles wat je tegenhoudt om je licht te zijn transformeert, kun je steeds meer gaan stralen. Je wordt je bewust van het grotere geheel waar je deel van uitmaakt. Iedereen heeft een doel in het leven. Als je straalt en een vervullend leven leidt, zal je levensmissie zich aan je kunnen ontvouwen. Lichtwerk helpt je dichter bij je waarheid en levensmissie te komen.’

Wat bedoel je met licht?
‘Dat verschilt per persoon: de één ziet meer, de ander voelt. Sommigen ervaren het als zonlicht, anderen als innerlijke ruimte, diepe ontspanning, een gevoel van vrede. Het is je basisenergie die je leert (her)kennen. In mijzelf ervaar ik een enorme innerlijke vrede. Door in contact te zijn met mijn basisenergie en van daar uit bewust te leven, ervaar ik mijn leven vanuit een heel ander perspectief. Ik word bijvoorbeeld niet zo geraakt als andere mensen iets over mij vinden. Ik weet wat ik wil en wat ik op aarde kom doen: ik kom licht uitdragen.’

Hoe ben je met lichtwerk in aanraking gekomen?
‘Van jongs af heb ik mezelf als licht en bewustzijn ervaren, maar ik begreep het niet altijd. Na de geboorte van mijn dochter, nu 23 jaar geleden, kreeg ik een boek cadeau: Leven in Vreugde, geschreven door Sanaya Roman. In het boek vond ik de herkenning van het licht in mij. Dit raakte me diep. Ik heb daarna de cursus ‘Awakening your Light Body’ gevolgd. Bij de eerste zin van de eerste meditatie wist ik dat ik dit werk zou doorgeven. Dat doe ik nu al 18 jaar. Vier jaar geleden kreeg ik de inspiratie om de Opleiding tot Lichtwerker te ontwikkelen. Deze is het afgelopen jaar van start gegaan. Het was een groot succes.’

Wat houdt de opleiding tot lichtwerker in?
‘Het is een intensieve opleiding van twee jaar. Beide jaren bestaan uit vijf weekenden met steeds een tussenpoos van twee maanden. We verwachten veel inzet van de studenten. Alle meditaties en oefeningen worden live opgenomen en mensen krijgen ze thuisgestuurd om verder te kunnen oefenen. Deelnemers ontmoeten elkaar tussendoor voor groepsopdrachten en ze krijgen individuele opdrachten mee naar huis. Na ieder weekend en groepsbijeenkomst wordt een reflectieverslag geschreven. Alles draait om de integratie van het licht in het dagelijkse leven.’

Hoe ziet de opleiding eruit?
‘Het eerste jaar staat in het teken van heling en het creëren van ruimte in jezelf. Je kijkt naar fysieke, emotionele en mentale blokkades, en leert technieken om deze door middel van licht te transformeren. Je schoont je op al die niveaus op. In het tweede jaar leer je technieken om anderen te ondersteunen in het ervaren van hun eigen licht en energieveld. We werken dan onder andere aan lichtwerk-helingtechnieken, het begeleiden van persoonlijke en groepsprocessen en het channelen van lichtwezens.’

Voor wie is de cursus bedoeld?
‘Voor iedereen die zich ertoe aangetrokken voelt. De groepen bestaan uit mannen en vrouwen, variërend van begin twintig tot in de zestig jaar oud: heel breed dus. Mijn ervaring is dat mensen heel gericht op lichtwerk afkomen. Het afgelopen jaar hadden vijf van de acht mensen besloten de opleiding te gaan volgen nadat ze dit in een droom te horen hadden gekregen.’

Wat kunnen mensen verwachten van de open dagen?
‘De open dagen bestaan uit een kennismaking met ons als docent en de werkwijze. We hebben een programma samengesteld waarin we vertellen over de inhoud van de opleiding en twee meditaties en een aansluitende oefening geven. Genoeg om een goede indruk te krijgen en te ervaren of het klikt.’

De tweejarige opleiding tot Lichtwerker bij Bezielen wordt gegeven door Pauline Plokhooij en Jacqueline Anker en gaat op 20 september 2014 van start. De open dag is op zondag 31 augustus, van 10.00 uur tot 13.00 uur, bij Bezielen in Rotterdam. Toegang is gratis. Meld je aan via onderstaand formulier.