Nederlandse reiki-missie naar Syrisch vluchtelingenkamp

Vier reikimasters uit Nederland vertrekken op eind mei 2014 naar Iraaks Koerdistan om in vluchtelingenkampen reikibehandelingen en -cursussen te geven.

het team van Reiki WereldWijd

Bijna 3 miljoen Syrische vluchtelingen zijn de grenzen al over gevlucht en opgevangen in vluchtelingenkampen. Ze verblijven er al jaren in eenvoudige tenten en simpele, stenen woninkjes met gedeelde toiletten en buiten open riolen. De eerste noodzakelijke hulp is gegeven, maar ook mentaal en emotioneel is er dringend aandacht nodig.

Reiki-missie naar Syrisch vluchtelingenkamp

Het team vertrekt namens de hulporganisatie Reiki WereldWijd, voor reikibehandelingen naar kampen in de buurt van de Koerdisch Iraakse hoofdstad Erbil en in de omgeving van de stad Duhok. Twee uit de groep zijn in november 2013 al in vluchtelingenkamp Domiz in Duhok geweest, een tentenkamp met 100.000 Syrische ouderen, mannen, vrouwen en kinderen.

Het team van Reiki Wereldwijd helpt mensen met reiki de rust in hun hoofd terug te brengen. Eerdere missies gingen naar Tuzla en Srebrenica in Bosnië. In Irak wordt samengewerkt met een arts in een psychisch opvanghuis, de hulporganisatie UNHCR Artsen zonder Grenzen en Un Ponte Per, een van oorsprong Italiaanse hulporganisatie voor psychosociale hulpverlening.

De reikimasters gaan in eigen tijd en betalen hun eigen kosten om de Syrische vluchtelingen te helpen. Wie een bijdrage wil leveren kan dat doen door een bedrag over te maken aan E.Rinckes onder vermelding van ‘Syrië’ op bankrekening NL45 RABO 0142 7895 50.

Bron: dichtbij.nl