Rich en Ivonne

Rich Eduard

Grondlegger en voorzitter van Stichting Aliran Tenaga Dalam. Meer dan vijfentwintig jaar deelt hij de cultuur van zijn Javaanse voorouders. Met veelzijdige kennis en bevlogenheid past hij zijn ervaring toe in binnen- en buitenland. Dit doet hij in workshops, healing sessies, lezingen, individuele begeleidingstrajecten en in ceremoniën. Rich brengt de tradities die lang verborgen zijn gebleven op sprekende wijze tot leven en geeft daarmee zelf het voorbeeld van Tenaga Dalam, Innerlijke Kracht.

Ivonne Kreule

Met haar achtergrond als vaktherapeut drama en docent dansexpressie zet Ivonne creativiteit in als middel om tot een doel te komen. Schrijven, vormgeven en vertolken is haar wel toevertrouwd. Zij heeft het orakeldeck Kaarten van Stille Kracht ontwikkeld waarmee voor het eerst de tradities van Indonesisch Energiewerk in woord en beeld zijn gebracht, in een praktisch toepasbaar spel. Ivonne is drijvende kracht achter de uitgave van producten binnen de stichting. Ze is in staat om integer te verhelderen wat de kern is van een situatie. Haar bijdrage is veelzijdig, praktisch, altijd op maat en met een fijngevoelige insteek. Binnen het bestuur neemt ze bovendien de taken van secretaris en penningmeester op zich.

Samen geven zij met Stichting Aliran bekendheid aan Javaanse welzijnstechnieken en aan de helende natuurmystiek van het Indonesisch animisme. Ze benadrukken de positieve, creatieve en praktische kwaliteiten ervan, zodat de waardevolle eigenschappen van de Stille Helende Kracht beschikbaar blijven. Zij ontwikkelen en begeleiden diverse projecten en programma’s. Van Travel to Tradition excursies in Indonesië, tot weekend-intensives in Nederland; van workshops en lezingen tot ceremoniën en persoonlijke begeleiding.