Ineke Blom
In het nest waarin Ineke opgroeide leerde zij spelenderwijs dat zij met haar handen kon maken wat zij wilde. Dat was grote rijkdom in creativiteit, wat later haar werk zou worden als meubelmaker/kunstenaar
Wat géén plek had in haar jeugd, was dat wat je nìet vast kon pakken. Zij worstelde met levensvragen, waar zij uit kwam door te erover te gaan praten en stappen te zetten in haar persoonlijke ontwikkeling.
Op haar 23e was er een sterk verlangen om een poosje in Noorwegen te wonen. De grootste hindernis was de vraag of zij het lef had om dat ook te doen. En dat had zij, stap voor stap werd die droom werkelijkheid. En steeds als zij er nu weer komt is ook dat thuiskomen.
Op haar 27e deed zij de opleiding ‘intuïtieve ontwikkeling’ waar zij ging mediteren. Daar zat zij de eerste les op een stoel, in een groep met onbekenden èn zij kwam thuis. Dat er zoiets bestond was voor haar erkenning voor wat zij altijd al meedroeg. Via cursussen, trainingen in meditatie en yoga, retraites leerde zij meer over zichzelf en de relatie met anderen, met de wereld. Over haar plek in die wereld.
Langzamerhand raakte haar passie voor creëren steeds meer verbonden met bewustzijnsontwikkeling, yoga en meditatie. Intussen zijn het geen losse onderdelen meer, het is kunst geworden, levenskunst.