Anjani

Anjani(debie) Makhaisingh (1970) is dochter, zus(je) moeder en oma. Haar roots liggen in India en ze kwam als 1-jarige naar Nederland. Dankzij haar geweldige ouders heeft ze als kind kennis mogen maken met het pad van Yoga.

Op 7-jarige leeftijd leerde ze voor het eerst een Guru kennen en daar was het zaadje al geplant.

In 1979 kwam er een Guru en organiseerde een yoga kamp. Daar leerden ze als eerste Dhyana (mediteren) en Pranayama (adem), voor Anjani nu nog steeds de meest belangrijke onderdelen van het 8-voudige pad van Patanjali.

Jaren later begon ze in 2005 met mijn allereerste yogadocenten opleiding en kwam veel meer met het fysieke gedeelte van yoga in contact. Door middel van o.a. Yoga en Meditatie lessen, workshops, cursussen en de yoga docenten opleiding draagt ze graag haar  kennis en ervaring over aan anderen. Zelf beoefent ze af en aan al jarenlang Yoga en Meditatie en doet dat nog steeds met veel plezier en liefde. Nog steeds is er heel veel te leren. Elke keer ontdekt ze een nieuwe laag, een diepere betekenis. Yoga, Dhyana en Pranayama is een belangrijk onderdeel van haar leven geworden en heeft haar gevormd tot de persoon die ze nu is.

Pas veel later kwamen de Asana’s erbij. Na diverse opleidingen en workshops te hebben gevolgd is ze ergens ondertussen begonnen met lesgeven. Dit beviel haar heel erg en uiteindelijk is Anjani 1 april 2019 gestart met haar eigen studio. Ze biedt o.a. ayurveda, cursussen, massages, workshops e.d. aan.