Yoga met persoonlijke aandacht voor jouw grenzen en wensen. Dat is hoe wij bij Bezielen yoga benaderen. Geen enorme klassen waar je op de lopende band ligt, maar een rustige, intieme aanpak waarbij jij volop aan bod komt. En dat werkt!

Bezielen geeft lessen voor 45 euro per maand waar je wordt begeleid door ervaren docenten. Meld je hier aan voor reguliere lessen, maar bekijk vooral ook eens onze speciale yoga-weekendretraites op de Veluwe. Het volledige yoga-aanbod:

Wat is yoga?

Yoga is een duizenden jaren oude leer die erop gericht is eenheid tot stand te brengen tussen je lichaam, je gevoel en je geest. Dit wordt bereikt door fysieke en mentale oefeningen, waardoor je gezonder en alerter wordt. Yoga verandert je leven: de wijze waarop je jezelf en de wereld om je heen ervaart, verbetert ingrijpend. We gebruiken het lichaam om onszelf beter te leren kennen. De huidige wereld is de balans verstoord.

Hatha yoga

yoga

Yoga bij Bezielen

Bij Bezielen geloven we dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen: iedereen moet de vruchten kunnen plukken van deze schitterende wetenschap. Zo zijn onze locaties makkelijk bereikbaar en geven we verschillende soorten yoga (zie hieronder voor meer uitleg). Dit zijn toegankelijke vormen van yoga.

Wat onderscheidt ons nog meer? De essentie van yoga bij Bezielen is wel onze persoonlijke benadering. De lessen bestaan uit kleine groepjes tot max 15 mensen, waardoor een intieme sfeer ontstaat waarin je eigen ontwikkeling volop aan bod komt. Elke les begint met een moment van contact: hoe is het nu met je? De oefeningen in de yogales worden vervolgens afgestemd op jouw behoeftes. Wil je weten hoe deze aanpak wordt ervaren, lees dan de volgende getuigenissen:

De meerwaarde van yoga bij Bezielen is voor mij dat de docenten aandacht hebben voor de totale mens; ze maken niet alleen contact met de buitenkant, maar met wie ik echt ben. Ik mag er echt zijn. Voor, tijdens en na de les is dit voelbaar in een warme houding, van mens tot mens. De yoga-oefeningen worden afgestemd op je persoonlijke wensen; als je even niet lekker in je vel zit bijvoorbeeld, ligt er in de houdingen meer nadruk op gronden. Ik heb een kunstheup en in de les is er dan ook meer aandacht op het heupgebied. Na afloop van de lessen voel ik me sterker en evenwichtiger.” (Diane van der Pijl)

Voor wie?

De yogalessen bij Bezielen zijn bedoeld voor zowel beginners als gevorderden, voor jong en voor oud. Onze filosofie is dat je iedere les opnieuw met yoga begint; elke keer bekijk je weer wat het je brengt. De lessen duren 60 – 75 minuten.

Yogadocenten

Docenten bij Bezielen: Anjani Makhaisingh, Linda Koeman & Rohil Jethmalani.

Waar?

Op dit moment bieden we dit even niet aan…

Kosten en aanmelden

Ben je geïnteresseerd en wil je graag deelnemen aan een proefles of vaste lessen volgen? Bekijk hier de kosten en het rooster. Schrijf je in via onderstaand formulier.

Wat is hatha yoga?

Er bestaat talloze scholen en varianten. Bij Bezielen beoefenen we hoofdzakelijk hatha yoga, de meest gangbare vorm. Dit is een holistische benadering, die bestaat uit dagelijkse disciplines, houdingen (asana), reinigingsmethoden (shatkriya), gebaren (mudra), ademhaling (pranayama) en meditatie. Hier staat ook weer centrale dat het om balans gaat tussen alles wat er is.

De term hatha bestaat in het Sanskriet uit ha (zon) en tha (maan), wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden. Doel van hatha is dan ook om de balans tussen lichaam en geest te bewerkstelligen. Bij hatha wisselen statische houdingen zich met andere houdingen af in een vloeiende beweging. De zonnegroet is wel het bekendste voorbeeld.

Achtergrond Hatha yoga

Yoga werd voor het eerst genoemd in klassieke Indiase geschriften zoals de Bhagavad Gita (200-300 v. C.) en in diezelfde tijd in de yogasutra’s van Patanjali. Ook de oorsprong van hatha yoga ligt hier. In de vijftiende eeuw n.C. werd het systeem van hatha verder ontwikkeld werd door yogi Swatmarama, die een van de basisteksten over hatha schreef, de Yoga Pradipika.

De lessen uit het achtvoudige pad, dat door Patanjali op schrift werd gesteld, vormen het theoretisch fundament voor ashtanga yoga, maar keren ook regelmatig terug bij hatha. Patanjali onderscheidt de volgende acht onderdelen:

  • Yama (morele code – zelfbeheersing)
  • Niyama (zuivering en leer)
  • Asana (integratie van lichaam en geest door fysieke activiteit)
  • Pranayama (beheersing van de ademhaling)
  • Pratyahara (beheersing van de zintuigen)
  • Dharana (concentratie)
  • Dhyana (meditatie)
  • Samadhi (contemplatie – de stille staat van gedachtenloos bewustzijn)

Bekijk ons Yoga aanbod