“De geest kan duizend kanten opgaan, maar op dit prachtige pad wandel ik in vrede. Met elke stap waait de wind. Met elke stap bloeit een bloem.” (Thich Nath Hanh)

Er is vaak gezegd hoe wonderlijk mooi meditatie is. Ervaar het nu zelf in de meditatie cursus bij Bezielen.

  • Wat: basis meditatie cursus
  • Duur: 4 weken
  • Waar: Kapelle, Zeeland
  • Wanneer: 19.30 – 21.30 uur
   25 maart, 1 april, 8 april, en 22 april
  • Frequentie: 4 maal per jaar
  • Kosten: €125,- (inclusief healing)
  • Docent: Wietske Hopstaken
  • Deelnemers: minimaal 4 maximaal 10 deelnemers
  • Aanmelden: onderaan deze pagina
  • Overig: de meditatie cursus is een goede voorbereiding op het meditatieweekend op de Veluwe, de stilteweek(end) en de reizen naar India die we organiseren.

Wat is meditatie?

Meditatie is vermoedelijk zo oud als de mens zelf en wordt overal ter wereld op diverse manieren beoefend. Meditatie is een vorm van gedachtentraining die je leert bewuster het nu te ervaren: je denken, zintuiglijke indrukken, je fysieke gevoelens en emoties. Contact met je ware zelf.

Er zijn vele vormen van meditatie, met even zoveel verschillende technieken en verbonden rituelen. Kort gezegd zijn ze er allemaal op gericht om een bepaald gevoel of geestestoestand op te wekken en te trainen: dit kan concentratie zijn, liefde, of compassie. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels bewezen dat meditatie talloze positieve effecten heeft op het lichaam, de geest en je gemoedstoestand.

Hoe ziet een meditatie cursus eruit bij Bezielen?

De meditatie cursus bij Bezielen is een kennismaking met meditatie. Je leert in vier weken over de achtergrond en praktijk van mediteren. Hoe voelen de technieken aan? Wat kunnen ze voor je betekenen? De diepgang die je hiermee bereikt zorgt ervoor dat meditatie blijvend voor je van waarde zal zijn. Het laat je ervaren hoe het ook jou meer rust, helderheid en diepgang kan geven. De cursus helpt je zo in je stappen op het meditatiepad.

De cursus is bedoeld voor beginners, maar ook als je ervaring hebt ben je welkom om andere soorten meditatie te ervaren. We stemmen af op jouw persoonlijke doelen.

Er zijn ontzettend veel soorten mediatie, maar in de basis komen ze allemaal op het volgende neer:
* met je aandacht in het hier en nu zijn
* meer bewustwording en controle over de gedachten in je hoofd
* op zoek gaan naar wie je diep van binnen bent

Onderwerpen die onder andere aan bod komen:
* Praktische informatie over mediteren in je dagelijkse leven:
Wat is het, hoe doe je dat, waarom mediteren? Wat is de juiste meditatiehouding?
Hoelang, waar en wanneer mediteren?
* de effecten van mediteren?
* Aarden en afschermen
* Visualiseren
* Verschillende soorten meditatie (stilte, geleide, bodyscan, visualisatie)
* En meer…..

Wat brengt het je?

* Maak kennis met verschillende meditatietechnieken
* Leer dat meditatie helemaal niet moeilijk hoeft te zijn
* Ervaar de positieve effecten van meditatie
* Je wordt je bewuster van de wereld om je heen
* Meer helderheid, inzichten en creativiteit

Praktische informatie
Door deel te nemen aan deze 4 wekelijkse basis cursus maak je een eerste goede start om rust en balans in je leven toe te passen. Je bent in staat om voor jezelf te bepalen welke vorm het beste bij jou past, en kun je thuis verder aan de slag.

Begeleiding

Wietske Hopstaken is gepassioneerd en door eigen kennis en ervaring gedreven om dit aan jou over te brengen. Ze vindt het heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt en hecht veel waarde aan persoonlijke benadering.

Dit jaar (2021) heeft ze afscheid genomen van haar full-time baan waarna ze zich volledig heeft gestort op andere haar eigen praktijk in Zeeland.
Vanaf het moment dat haar hoofd en lijf serieuze signalen af begonnen te geven, is haar zoektocht begonnen. Mediteren heeft haar tot de dag van vandaag rust, inzicht en helderheid gebracht. Ze durft zich er nu aan over te geven, bij haarzelf naar binnen te gaan en te focussen want niets is belangrijker dan het hier en nu.
Onder andere Reiki, meditatie, chakratherapie en de combinatie met haar spirituele ontwikkeling hebben haar leven positief veranderd en kan ook een verschil maken in jouw leven! Wietske kijkt er enorm naar uit om jou en nog vele andere in liefde te begeleiden met de persoonlijke aandacht die daarbij past om jou te verbinden met wie je werkelijk bent.

Boek meditatie cursus