Antje Hiemstra

Antje Hiemstra

Antje begeleidt mensen vanuit betrouwbaarheid, authenticiteit en een beide-benen-op de grond mentaliteit.

Als Systemisch Coach kijkt ze met je terug naar de tijd waar jouw patronen zich ontwikkelden tot dat wat jij op dat moment nodig had. In je vroege ontwikkeling, in je gezinssysteem, ontwikkelde jij gedragspatronen die je toen heel hard nodig had.
Nu de context van je leven is veranderd gebruik je deze oude gedragspatronen vaak nog steeds. Het kan gebeuren dat deze in de weg komen te zitten omdat ze je niet meer passen.
Zij kijkt met jou terug naar waar deze patronen zijn ontstaan. Het erkennen van de plek die dit ooit in nam en vervolgens het accepteren hiervan geeft nieuwe ruimte. In die ruimte kan je nieuwe patronen ontwikkelen.

Zij is opgegroeid als 5e kind en eerste dochter uit een gezin van 6 kinderen. Opgegroeid in de overtuiging dat ze voor rust moest zorgen in het grote gezin. Door voor iedereen te zorgen en zichzelf zo onzichtbaar mogelijk te maken, dacht ze goed aan haar levenstaak te voldoen. Dit maakte dat ze vanaf haar 19e in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking ging werken. ‘Zorgen’ was haar immers met de paplepel ingegoten.

Vanaf 2000 werkt ze als leidinggevende in diverse woonvormen. Vanuit het ‘zorgen’ ontstond haar passie voor het begeleiden van mensen. Naast een fascinatie voor ieders verhaal en de eigenheid waarop ieder mens hier mee om gaat ontstond ook een grote belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling. Zowel van haarzelf als van anderen. Deze persoonlijke ontwikkeling startte rond 2002 met het behalen van de verschillende Reiki graden. De invloed die ze daarmee op zichzelf én een ander kon uitoefenen maakte de eerste energie los voor verdere ontwikkeling. Het ‘zorgen voor’ transformeerde naar het aanspreken van iemands zelfhelend vermogen. Er is namelijk geen mens die niet weet hoe hij / zij op de juiste manier voor zichzelf kan zorgen. Door dit aan te spreken in zichzelf werd dit een kracht in de begeleiding van de ander.

In de loop van de jaren heeft ze zich als leidinggevende, trainer en coach doorontwikkeld. Dit heeft in 2017 geleidt tot het opzetten van haar eigen coachpraktijk.

– Reiki
– Familieopstellingen
– Tafelopstellingen
– 1 op 1 coaching